Ovos a prebiotiká v starostlivosti o pleť

visibility4202 Views list In: Category 1

Viete za ktoré dve kľúčové zložky vo vašej starostlivosti o pleť vám bude vaša pokožka na jeseň a počas zimy vďačná?

Tieto dve zložky vám naozaj nesmú chýbať!

S nástupom jesene prichádza nielen zmena počasia a s tým spojený aj zvýšený dôraz na starostlivosť nielen o pleť a pokožku celého tela ale aj o vlasy.

Najmä u ľudí, ktorý trpia atopickým ekzémom musí byť výber kozmetiky kľúčový. S klesajúcimi teplotami a suchým vzduchom potrebuje naša koža špeciálnu pozornosť, a existujú dve kľúčové zložky, na ktoré nesmieme zabudnúť: ovsené produkty a prebiotiká. Tieto prirodzené látky nie sú len vo vašom každodennom jedle, ale môžu byť tiež vaším spojencom v boji proti nepríjemnostiam spojeným s jesennými mesiacmi. Hlavne ak máte problémy s atopickou pokožkou.

V jesenných mesiacoch sa preto nezabudnime o svoju pleť starostlivo starať. S ovsenými produktmi a prebiotikami vo vašej zbrojnici budete mať nielen pokožku chránenú pred nepriaznivými vplyvmi, ale aj žiarivú a zdravú. Správnymi produktami dokážeme mať pleť vo veľmi dobrej kondícii.

Prečo práve ovsené prísady a prebiotiká? Čitajte ďalej...

1. Ovsené Produkty:

Hlavná úloha je ochrana a obnova.

Ovsené produkty nie sú len chutnou súčasťou vášho raňajkového stola, ale sú aj tajomnými zbraňami na podporu zdravia vašej pleti. Obsahujú beta-glukány, ktoré majú schopnosť hlboko preniknúť do pokožky a poskytovať hydratáciu na bunkovej úrovni. Tieto látky sú zároveň bohaté na antioxidanty, ktoré chránia pokožku pred škodlivým vplyvom voľných radikálov a prispievajú k prevencii starnutia pleti.

Pre moje produkty som vybrala to najlepšie. Viskóznu tekutinu sýtooranžovej farby, ktorá sa extrahuje z ovsených zŕn pomocou etanolu. Dodáva pokožke kľúčové účinné látky s rýchlou absorpciou. To vám asi veľa nenaznačilo. Jej názov je AvenaPLex. Poviem vám k tejto látke viac.

AvenaPLex je jedinečná a účinná látka z ovsa, ktorá obnovuje, regeneruje a chráni lipidovú bariéru pokožky - pomáha predchádzať a zmierňovať príznaky starnutia pokožky. Obsahuje účinnú zmes ceramidov, sterolov, fosfolipidov a ďalších pleti prospešných molekúl. Má vynikajúcu absorpčnú schopnosť, ktorá vedie k nemastnému pocitu.

Čo uvidíte vy? Aké benefity?

* Viditeľne znižuje začervenanie pleti spôsobené stresom

* Viditeľne redukuje vrásky a zvyšuje hydratáciu pre mladistvejšiu pleť

*Zvyšuje produkciu kyseliny hyalurónovej v pleti a dopĺňa hladinu ceramidov.

AvenaPLex je aktívny lipidový komplex so silným účinkom aj proti starnutiu.

Ovsené produkty, z ktorých som použila už zmienený AvenaPlex sú tiež známe svojou schopnosťou posilňovať dermu, čím zabraňujú strate pružnosti a pevnosti. Oslabená pokožka, ktorú majú atopici, potrebuje posilňovať, preto som vyvinula Atopikrém. V tomto kréme sa nachádza púder z ovsených zŕn, ktorý je hypoalergénny.

Denné používanie mydla Levanduľa s ovsenými vločkami vám vašej pokožke určite ulahodí. Výkonné povrchovo aktívne molekuly napomáhajú rýchlemu vstrebávaniu prospešných molekúl do pokožky, čo prináša okamžitý účinok doplnenia kožných lipidov. Ich jemný exfoliačný účinok pomáha odstrániť odumreté bunky a podporuje regeneráciu pleti.

Proti vráskam a na zvýšenie hydratácie určite vyskúšajte náš pleťový krém AVEQ10. Pri aplikácii ovsených výrobkov na pokožku môžete očakávať nielen hmatateľné zlepšenie textúry pokožky ale aj viditeľné spevnenie a žiarivý a hlavne zdravý vzhľad.

Môj tip na doma : 1-2 polievkové lyžice ovsených vločiek zabarte vriacou vodou, nechajte 15 minút prikryté lúhovať a potom dobre preceďte alebo rukou vymačkajte z vločiek všetku tekutinu. Týmto výluhom si potom môžete umyť tvár alebo pridať do kúpeľa detičkám. Slizy z vločiek sú veľmi prospešné a pleť upokojujú.

2. Prebiotiká

Hlavná úloha: Ochrana kožného mikrobiómu.

S poklesom teplôt prichádza aj ohrozenie nášho kožného mikrobiómu, komplexného ekosystému mikroorganizmov, ktoré žijú na povrchu pokožky. Prebiotiká sú ako živná pôda pre prospešné mikroorganizmy, ktoré pomáhajú udržiavať rovnováhu mikrobiómu a chrániť ho pred nepriaznivými vonkajšími vplyvmi, ako je studený a suchý vzduch.

Rozmýšľala som a starostlivo vyberala, ktoré prebiotikum je najvhodnejšie pre moje produkty.

Myslím si, že PreBIULIN® FOS je tou najlepšou voľbou. 

Prečo?

Vlastnosti PreBIULIN® FOS:

* Vyrovnáva pomer mikroorganizmov zodpovedných za telesný zápach.

* Rýchlejšie obnovuje zdravú kožnú mikroflóru.

* Prírodný kondicionér porovnateľný so zavedenými syntetickými polymérmi.

* Zvyšuje účinok antimikrobiálnych prípravkov.

* Zachováva prirodzenú krásu pokožky.

* Vhodný na dennú aj nočnú starostlivosť.

* Aj pre citlivú pokožku.

Inak PreBIULIN® FOS je polyfruktóza extrahovaná z koreňa čakanky (Cichorium Intybus).

Použitie kozmetických produktov obsahujúcich prebiotiká môže posilniť obranyschopnosť kože, zmierniť podráždenie a zvýšiť jej odolnosť voči zmene počasia. Tieto látky tiež podporujú proces obnovy pleti, čím sa pomáhajú pokožke zotaviť po poškodení a udržať ju zdravú a hydratovanú.

Hlavnou funkciou pokožky je vybudovať ochrannú bariéru proti agresívnemu prostrediu. Epidermis, presnejšie zrohovatená vrstva, tvorí štít, ktorý zabraňuje prenikaniu nežiaducich chemických látok a baktérií.

Vedecký výskum už dávnejšie zistil, že našu bariéru chráni ešte pôsobivejší štít: vrstva mikroorganizmov, ktorá pokrýva epidermu. Táto vrstva jasne prevyšuje množstvo kožných buniek.

Každú kožnú bunku stráži jednotka najmenej 10 prospešných mikroorganizmov: 90 % našej pokožky tvorí táto ľudská kožná flóra. Dosť, však?

Tento mikrobiologický film tvorí nepreniknuteľný labyrint pre cudzie/škodlivé mikroorganizmy. Práve objavenie tejto poslednej a najdôležitejšej prekážky mení pravidlá hry.

Nedokonalosti pleti a kožné ťažkosti, ako napríklad atopický ekzém, sú v skutočnosti spôsobené narušením našej ochrannej mikroflóry.

PreBIULIN® FOS je nové a vedecky testované kožné prebiotikum. Prebiotikum je vlastne selektívny doplnok stravy pre našu ochrannú a prospešnú kožnú mikroflóru. Škodlivé mikroorganizmy nemôžu prebiotikum metabolizovať. Preto je prirodzená kožná flóra posilnená a vyvážená, zatiaľ čo škodlivé mikroorganizmy sú znevýhodnené. Je certifikovaný ako vegánsky.

Ako prvá bariéra je naša kožná mikroflóra neustále atakovaná nepriaznivým prostredím. Krehkú rovnováhu našej kožnej mikroflóry môže narušiť znečistenie, nadmerné UV žiarenie, domáce chemikálie, agresívna kozmetika. Ich jedinou súpravou na prežitie sú odumreté korneocyty, kožný maz a oxidované kožné lipidy. Niekedy to na vyrovnanie sa s prostredím jednoducho nestačí.

Keď sa táto bariéra oslabí, naša pokožka sa stáva citlivou, suchou, infikovanou, svrbiacou a vráskavou: pokožka starne. Preto som vyvinula hydratačný toner s prebiotikami a kyselinou hyalurónovou s názvom Esencia, na ktorý mám len tie najlepšie referencie.

Klasický kozmetický prístup nezohľadňuje potreby tejto kľúčovej bariéry. Riešením, ako spomaliť starnutie pokožky a udržať ju v zdravej kondícii, je dodať tejto vzácnej kožnej mikrobiálnej bariére energiu a chrániť ju. Vyskúšajte aj Micelárnu vodu na všetky typy pleti s botanickou kyselinou hyalurónovou, prebiotikami a alantoínom na čistenie pleti alebona dočistenie pleti tonikum Obnova s niacínom a kyselinou hyalurónovou. 

PreBIULIN® FOS je vedecky overené prebiotikum, ktoré zvyšuje odolnosť našej kožnej mikroflóry aj vlasovej pokožky. V šampóne Lopúch – ženšen som okrem probiotík použila koreň lopúcha, ženšen a kofeín, ktoré podporujú aj rast vlasov. Prebiotikum funguje aj ako kondicionér s ktorým sa vám budú vlasy ľahšie rozčesávať a nijako ich nezaťaží.

Verím, že ochrana, posilnenie a vyváženie ľudskej kožnej mikroflóry je základnou stratégiou na zachovanie zdravia a krásy našej pokožky.

Dúfam, že vám moje produkty budú pomáhať aj naďalej. Ďakujem za dôveru.

Sylvia

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota January February March April May June July August September October November December