5 dôvodov pre Sqalán

visibility5091 Views list In: Category 1

 

Poviem vám, nebolo to ľahké. Hľadala som zložku, ktorá by bola ideálnou voľbou pre moju kozmetiku a tí, čo ma poznáte viete, že chcem mojimi produktami prispieť k vášmu zdraviu, kráse, žiarivej pokožke a zároveň mi záleží aj na planéte.

A viete čo? Našla som?

Rozhodla som sa pre prírodnú zložku - skvalán. Ešte ste o ňom nepočuli? Nevadí, aj keď to nie je novinka na trhu. V článku si povieme o aký poklad ide...?

Mimochodom, skvalán sa v súčasnosti čoraz viac využíva pri výrobe kozmetických produktov a je prítomný v širokom spektre značiek. Mnoho popredných kozmetických firiem a značiek zaradilo skvalán, ako novinku, do svojich produktov z dôvodu jeho výhod pre pokožku.

Skvalán je obľúbenou zložkou v hydratačných krémoch, pleťových sérach, olejoch, očných krémoch, ale aj v produktov určených pre starostlivosť o vlasy a nechtovú starostlivosť.

 

Čo je skvalán?

Skvalán je prírodný lipid, ktorý sa nachádza v ľudskej koži, avšak jeho hladina sa znižuje s pribúdajúcim vekom a v dôsledku vonkajších vplyvov. Preto sme sa rozhodli priniesť vám túto bohatú a výživnú látku do našich výrobkov. Je mimoriadne univerzálny, pretože je schopný hydratovať a vyživovať pokožku bez toho, aby zanechal mastný film. Jeho jemná a rýchlo vstrebateľná konzistencia pomáha pokožke získať prirodzenú rovnováhu a pružnosť. Navyše, skvalán má silné antioxidačné vlastnosti, ktoré pomáhajú bojovať proti voľným radikálom a chrániť pokožku pred škodlivými vplyvmi životného prostredia.

Čo ma však na skvaláne najviac nadchýna, je jeho schopnosť poskytovať vynikajúcu starostlivosť aj pre citlivú a problematickú pokožku. Skvalán je mimoriadne jemný a hypoalergénny, čo znamená, že je vhodný pre všetky typy pleti. Jeho upokojujúce vlastnosti môžu pomôcť zmierniť začervenanie, podráždenie a jemné vrásky, čím sa pokožka stáva zdravšou a vyžarujúcou.

 

Pre aké dôvody som si vybrala skvalán?

Týchto 5 dôvodov u mňa rozhodlo:

1.     Hlboká hydratácia: Skvalán je schopný hlboko hydratovať pokožku, čím zabezpečuje intenzívnu a dlhotrvajúcu hydratáciu. Jeho molekuly sú schopné preniknúť do hlbších vrstiev pokožky, čím zanechávajú pleť jemnú, vláčnu a hydratovanú.

2.     Prírodná ochrana: Skvalán sa nachádza v našej koži. Jeho prítomnosť v kozmetike pomáha posilňovať ochrannú bariéru pokožky a chrániť ju pred vonkajšími škodlivými faktormi, ako je znečistenie, UV žiarenie a oxidatívny stres.

3.     Vynikajúce vstrebávanie: Skvalán má ľahkú a rýchlo vstrebateľnú konzistenciu, čo znamená, že sa ľahko rozotiera a vpíja do pokožky. Nezanecháva mastný film alebo pocit ťažkosti, čo je ideálne pre každodenné použitie a pohodlné nosenie make-upu.

4.     Vyživujúce vlastnosti: Skvalán je bohatý na živiny a vitamíny, ktoré sú dôležité pre zdravie pokožky. Jeho použitie v kozmetike prispieva k vyživovaniu pokožky, posilneniu jej elasticity a zlepšeniu textúry. Pleť bude vyzerať zdravo, sviežo a mladistvo.

5.     Univerzálna starostlivosť: Skvalán je vhodný pre rôzne typy pleti vrátane suchej, mastnej, citlivej a problematickej pleti. Jeho jemné a hypoalergénne vlastnosti zabezpečujú, že je dobre tolerovaný a nepredstavuje riziko podráždenia. Je to skutočne univerzálna zložka, ktorá sa môže stať súčasťou každodennej starostlivosti o pleť.

 

A dobrá správa je, že kvalitný skvalán pre moje produkty existuje.

Vybrala som si skvalán, získaný z obnoviteľnej biofermentovanej cukrovej trstiny - Neossance™ Squalane.

 

Neossance Squalane (INCI: Squalane)

Je stabilnejšia forma prirodzeného hydratačného prostriedku nášho tela, skvalénu, ktorý v porovnaní s inými zmäkčovadlami poskytuje vynikajúcu hydratáciu a účinky proti starnutiu. Je pre našu planétu lepší ako tradičný skvalán získavaný zo žraločej pečene alebo nečistý, nekonzistentný skvalán z olivového oleja.

Neossance Squalane podľa mňa oživil kozmetický priemysel. Nielenže poskytuje vynikajúcu hydratáciu, ale zároveň spolupracuje s ľudským telom na zlepšení stavu kožnej bariéry. A nepoškodená kožná bariéra je základ. Je ako vaše brnenie-štít, ktorý vás chráni pred vonkajšími vplyvmi. Ako nosný olej pomáha Neossance Squalane zvyšovať efekt účinných látok v produktoch starostlivosti o pleť a vnáša starostlivosť proti starnutiu pleti do make-upu. Všetky tieto výhody robia z oleja Neossance Squalane univerzálnu, multifunkčnú zložku, ktorá sa hodí na akúkoľvek čistú kozmetickú aplikáciu. 

Okrem farebnej kozmetiky a starostlivosti o pleť vytvára Neossance Squalane nové možnosti pre zvýšenú starostlivosť o telo, bezpečnú starostlivosť o detskú pokožku, sviežu starostlivosť o pery, ekologickú slnečnú starostlivosť a ďalšie...

 

Ako sa získava Neossance Squalane?

Vyrába ju spoločnosť Aprinnova. Táto spoločnosť je dôveryhodným výrobcom udržateľných kozmetických prísad. Má patentovanú technológiu, ktorá stojí za výrobným procesom biofermentácie. Zaručuje, že každá kvapka cukru sa využije čo najefektívnejšie. Takto vyrábajú ich klinicky overené, vysoko účinné zložky bez toho, aby sa ohrozovalo životné prostredie . Vďaka tomu sa stali jedným z popredných výrobcov udržateľných kozmetických zložiek.

 

Ako šetria pri výrobe planétu?

1.     Skvalán získaný z cukrovej trstiny využíva 585-krát menej pôdy ako skvalán získaný z olív.

2.     Pri biofermentácii sa spotrebuje 52× menej vody ako pri výrobe skvalánu z olív.

3.     Všetky odpadové produkty biofermentácie sa premyslene opätovne využívajú:

·       60 % vody sa recykluje

·       Použité kvasinky sa používajú ako hnojivo

·       Bagasa (miazga z cukrovej trstiny) vytvára parnú energiu pre biofermentáciu a miestnu elektrickú sieť.

Biofermentácia cukrovej trstiny vytvára pôsobivo udržateľné riešenie pre tradičné zložky, ako je napríklad skvalán z olív.

Ako jediný dodávateľ skvalánu z cukrovej trstiny nahrádza dopyt po skvaláne zo žralokov, čo zodpovedá miliónom žralokov ročne. Bonsucro, mimovládna organizácia založená Svetovým fondom na ochranu prírody, certifikuje spravodlivé zaobchádzanie a mzdy pre všetkých v ich dodávateľskom reťazci cukrovej trstiny.

Ak momentálne hľadáte kozmetický produkt obsahujúci skvalán, je veľmi pravdepodobné, že nájdete široký výber možností od rôznych firiem a značiek. Pozor, odporúčam si vždy skontrolovať celkové zloženie produktu, aby ste si vybrali produkt, ktorý najlepšie vyhovuje vašim individuálnym potrebám a typu pleti.

 

Som hrdá na to, že vám môžem poskytnúť v mojich produktoch svetovo najvýkonnejší skvalán, navyše získaný z obnoviteľnej cukrovej trstiny. Verím, že vás očarí tak ako mňa.

Skvalán je vhodný aj na suché vlasy od slnka, na korienky, ale aj napr. na masáž ako pleťový olej. Nezáleží na type pokožky. Je vhodný pre všetky typy.

 

Vyberte si podľa vašich preferencií. Nájdete ho napr. v týchto pleťových výrobkoch:

Squalane pleťový olej: všestranne použiteľný olej. Vhodný na pleť aj vlasy. Nenarušuje prirodzený mikrobióm na pokožke a je úplne bez vôňe. Vhodný na citlivú pleť.

Moruša výživný pleťový krém: Výživný a regeneračný pleťový krém s výťažkami z moruše, sladkého drievka, niacínom, Q10 a kyselinou hyalurónovou na spevnenie pleti.

AVEQ10 hydratačný pleťový krém proti vráskam: celodenná hydratácia a mladistvý vzhľad pleti.

Omladenie s Q10 a bakuchiol: Bakuchiol je to prírodná, rastlinná alternatíva retinolu. Vo výrobku je použité 1% tejto zložky. Vďaka Squalanu sa tento pleťový olej úplne ľahko a rýchlo vstrebáva bez pocitu mastnoty.

 

A to najdôležitejšie – štúdia:

Klinická štúdia výrobcu hovorí,  že pravidelná aplikácia Squalanu na pleť má pre pokožku tieto benefity:

·       51% nižšia viditeľnosť vrások

·       až 34% úspešnosť obnovy buniek

·       28% zníženie drsnosti pokožky

·       100% zníženie začervenania do 14 dní

·       55% zlepšenie česania suchých vlasov

Jeho použitie je veľmi všestranné. 

 

Vyskúšate produkt so skvalánom? Dajte mi vedieť ak áno. Budem rada za každú referenciu.

Napíšte mi do komentára vaše skúsenosti.

Sylvia

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota January February March April May June July August September October November December